lördag 13 juni 2015

LÅT MIG PRESENTERA VECKA:

Ta-daa!!!!
Världens bästa maginnehåll firar 26 veckor. och det gör hon med att bli ca 35 cm lång och lägga på sig till 900 g. nästan ett helt kilo! bravo tjejen!
Huden är inte lika genomskinlig längre, ryggraden blir starkare och smidigare och näsborrarna öppnar sig! Hon tränar också sina små lungor för fullt där inne nu genom att suga i sig fostervatten och blåsa upp dom med - i brist på annat (typ luft). *man tager vad man haver funkar visst även i livmoderns värld*

Men det häftigaste denna vecka är ändå detta: 
ATT HON NU ÖPPNAR SINA SMÅ ÖGON FÖR ALLRA FÖRSTA GÅNGEN!!!!
okej, jajajajajaja, jag är säkert överexalterad och fjantig men alltså, hon öppnar sina ögon och blinkar där inne i mig :´) < 3
Sen lär det väl inte göra så stor skillnad för henne i och för sig, jag tänker att det bara är olika nyanser av typ...svart? som hon "ser"?
Men ändå :´)

Och så veckans magbild i vanlig ordning då:




Det skrivs mycket om att man nu kan börja känna sig mycket tröttare än vanligt pga att man blir tyngre med allt extra som ska få plats i kroppen (som typ mer blod? livmoder? moderkaka? fostervatten? växande bröst! och eh juste, en minimänniska!). 
Det kan jag verkligen skriva under på. det är först nu jag börjar känna mig riktigt gravid i kroppen, har liksom inte känt av det så mycket tidigare utan mest kört på som vanligt. det började i måndags när jag (som för det mesta) skulle springa till tåget och det liksom högg till nere i magen, som en kniv som satte stopp helt bestämt. så nu är "springa till tåget" struket från min lista för en tid framöver.

Känner även att magen är i vägen nu på ett helt nytt sätt när jag böjer mig framåt, det är som att hela bebin tynger ner mig och jag nästan tippar framåt. hon är liksom där och hon kräver sin plats. 
Jag böjer mig ändå och kämpar på med strumpor och skor och balanserar på ett ben och stånkar och stönar och har mig och Tobbe bara tittar på mig och frågar när jag ska börja sätta mig ner på stolen och göra sånt där. 
Hehe, envis som jag är så har jag liksom inte insett än att kroppen inte är som förut, jag bara gör som alltid men med lite mer besvär, men snart har jag nog inget val än att börja anpassa mig.

Annars tjatas det om dom vanliga krämporna som svullna fötter och vader, svettningar, ryggont, foglossning, halsbränna, kramp och andra härligheter. 
Men det jag känner av nu är TRÖTTHET och värmeslag, blir verkligen helt utslagen av värmen.
MVH hon som har en lång sommar som pendlande höggravid framför sig *tjoho* *laddar upp med stora luftiga tunikor á la Di Leva*

Det blev ett långt inlägg och till er som orkat läsa hela vägen hit (heja er!) så kan jag berätta att jag nu tar Tobben under armen och åker på hotellweekend :-D är helt orimligt peppad på hotellfrullen. 
Trevlig helg! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar