fredag 29 augusti 2014

SEMESTER DEL 1. ALONISSOS










 





När vi landat på Skiathos hoppade vi på färjan i ca. 2 timmar som tog oss till Alonissos, bara färjeturen gav mig rysningar av välbehag av allt vackert; berg, öar, HAV. jösses alltså. fick nypa mig i armen. 
Väl framme var det HETT, inte en enda dag var det under 35 grader och kläder var inte att tänka på typ.
Vi bodde i en liten fiskehamn 1 km utanför "staden" med vår egna lilla vik som jag blev fullkomligt upp-över-öronen KÄR i liksom det turkosa kristallklara vattnet. simmade runt i timmar, snorklade, dök och bara flöt runt på min badmadrass och njöt av hur lätt allt kan kännas. 
Vi bodde i en lägenhet med balkong över viken *frukostutsikten!!!*drägel* ajajajajaja ni fattar, det var vackert punkt. Kvinnan som ägde huset var den gulligaste nånsin, skjutsade runt oss, knackade på och kom med godsaker och gav present när vi åkte, en riktig genomgod människa helt enkelt.
Vi gjorde en del utflykter runt ön till ständer som var som urklippta ur ett resemagasin, den ena vackrare än den andra.

Denna ö var väldigt "orörd" av turister och tempot var rena motsatsen till det på centralen en fredagseftermiddag om man säger så. ledorden var manjana manjana och no stress.
Perfekt för att komma i semestermood alltså.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar